facebook

Майсторски класове

Майсторски клас на проф. Сузана Клинчарова

karusel-arfi_959x399_pad_478b24840a

Майсторски клас на проф. Сузана Клинчарова

 

Заключителен концерт на XIII майсторски клас на проф. Сузана Клинчарова „Крила и корени“

 

 

Майсторски клас на Сузана Клинчарова „Криле и корени“


XIII Майсторски клас на проф. Сузана Клинчарова

 Концертите са посветени на 50 години творческа дейност на Сузана Клинчарова

 

 РЕГИСТРАЦИОННА ФОРМА

 

 

 

 

 

 

 

 


Нов български университет отбелязва с майсторски клас и концерти 50-ата годишнина от началото на творческата кариера на проф. Сузана Клинчарова

От 14 март за тринадесета поредна година Нов български университет организира майсторски клас на проф. Сузана Клинчарова, като тази година с класа и заключителния концерт ще бъдат отбелязани 50 години творческа дейност на световноизвестната българска арфистка. Заключителните концерти са два – на 25.03 от 18:00 ч. в Университетски театър на Нов български университет и 26.03 от 19:00 ч. в Балната зала на Национална галерия/Двореца.

За своя пореден майсторски клас Сузана Клинчарова избира заглавието „Крила и корени“ и споделя:
„Чрез представянето на моите възпитаници, съкровеното ми желание като преподавател е да ги поведа по пътя на еволюцията, през която младите музиканти трябва да преминат, за да осъществят своя индивидуален полет. Подсъзнателната принадлежност и съзнателната работа по развитието на един потенциал, който ще бъде сублимиран в артистични личности и индивидуално осъществяване. Как да полетим без да опърлим крилата си или да станем сателити? Как да създадем своя малка блестяща звездичка?!“

В програмата са включени пиеси от Томас, Мчеделов, Хаселманс, Арнаудов, Равел, Пиерне. Младите участници в майсторския клас ще са от Национално музикално училище „Любомир Пипков“, София, Нов български университет и Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. В концертите специално ще участват и струнен квартет от преподаватели от Националното музикално училище, както и проф. Георги Спасов – флейта и Явор Гайдов – кларинет.

След концерта на 26 март проф. Клинчарова ще получи високи отличия от Нов български университет и Съюза на българските музикални и танцови дейци (СБМТД).

Проектът е реализиран с подкрепата на Централен фонд за стратегическо развитие към Настоятелството на НБУ.

 

 

 За информация и записване: Петя Петкова, +35928110411, email: ppetkova@nbu.bg